Vitamine A, ook wel bekend als Retinol, is de belangrijkste vitamine in de huid. Uit het baanbrekende onderzoek van Dr. Des Fernandes, oprichter en wetenschappelijk directeur van Environ, bleek dat vitamine A de enige molecule is die een cruciale rol speelt in onze stofwisselingsprocessen. Aangezien het inwerkt op het DNA, kan het het gedrag van stamcellen bepalen. Door de werking van cellen te normaliseren kan vitamine A cellen vervolgens beïnvloeden zich op een jongere, gezondere manier te gedragen. Dat leidt tot een normale werking van de huid die er jeugdiger en stralender uitziet.

Wat doet vitamine A nog meer?

  • Het egaliseert pigment
  • het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine (jonge en stevige huid)
  • het versnelt het herstel van je huid
  • het verbetert het immuunsysteem van je huid
  • het voorkomt uitslag
  • het zorgt voor een betere hydratatie

Met al deze is voordelen is het je vast wel duidelijk waarom ik groot fan ben van vitamine A. Neem vitamine A langzaam op in je huidverzorgingsroutine om je huid op DNA niveau weer normaal te laten functioneren. Door gebruik te maken van het unieke step-up systeem kan je huid geleidelijk wennen aan steeds hogere doseringen vitamines.

Begin je reis naar een mooie huid voor het leven!

Start low, go slow, dat is het motto! Iedere moisturiser in het step-up systeem bevat een combinatie van vitamine A, antioxidanten en andere vitamines. Je kunt de stappen langzaam opbouwen, om zo maximaal resultaat te behalen.