Er zijn genoeg redenen om van de winter te houden: wollige warme truien, open haardvuur, spiced lattes, sneeuw en schaatsen.

Maar waarom ik écht dolblij ben met de winter: peelings! En retinol!

Beide wondermiddeltjes zijn te vermijden tijdens zonnige periodes. Nu de sunny days definitief achter de rug zijn, roep ik deze tijd uit tot ‘Skin Workout Time’.

Tijd om de opgelopen (zonne)schade op te meten en actie te ondernemen dus! Extra vlekjes gespot? Een doffe/vale teint of post-zomer pukkels? Ik help jou graag met het grote onderhoudsplan van je huid.


Waarom niet peelen geen optie is 

Waag jij je liever niet aan peelings of heb je naar jouw gevoel een gezonde huid en verder ook geen klachten? Prima, dit betekent dat je huid beschikt over een goed functionerende en belangrijke beschermlaag.

Deze laag houdt water vast en houdt schadelijke externe factoren zoals bacteriën en vervuiling buiten.  Hierdoor heeft ook je crème het moeilijker om haar werk te doen: er wordt slechts 0.1 tot 4% van de ingrediënten opgenomen. Zonde van je crème toch? 

Wanneer dode huidcellen zich opstapelen door het gebrek aan zuren in je skincare regime wordt dit natuurlijk nog moeilijker. Je huid ziet er hierdoor dof en vaal uit. De peeling zal dit overtollig laagje dode huidcellen verwijderen zonder de noodzakelijke beschermlaag van je huid te strippen. Je zal meteen merken dat je huid er frisser, gladder en stralender zal uitzien.

Wanneer is het tijd om te peelen?

Nu! De winter is het perfecte moment. Extra redenen om met zuren aan de slag te gaan:

  • Voor een extra ‘glow’ tijdens een feestje of een bruiloft… 
  • Als je merkt dat je huid vetter aanvoelt of sneller glimt, dan heeft je huid ook moeite om je crèmes op te nemen: peelings to the rescue!
  • Heb je een gevoelige of droge  huid? De juiste peeling zorgt voor een kalmerend en hydraterend effect. 
  • Als dit hoog op je skinwishlist genoteerd staat: een strakkere huid, gelift effect, fijnere poriën, een heldere teint, minder zichtbare rimpels en/of littekens.

Perfect peeling plan

Boek een voortreffelijke Cool Peel kuur bij ons in het instituut. Wij beschikken over producten met een hogere concentratie aan zuren dan de producten voor thuisgebruik en kan hiermee verbluffende resultaten boeken op jouw huid. 

Om dit effect thuis te verlengen wordt het Revival Masque zeer warm aanbevolen. Volgens Dr. Des himself is dit hét product dat je moet aanbrengen de avond voorafgaand aan een ‘hot date’ waar je indruk wil maken met je stralende zelf. Wij zijn intussen verslaafd geraakt aan dit product.